Безплатна доставка при поръчки над 25.00лв до офис на Speedy За контакти: 0885 954 643 | info@mobilemag.bg

Instagram – Как да изтрием акаунта си завинаги

Ако сте взели решение да изтриете Instagram профила си, независимо дали защото сте престанали да се нуждаете от определен финста (Finsta е съкращение от Finstagram или „фалшив Instagram“ и се отнася до акаунт, създаден, за да може потребителят да публикува изображения и да взаимодейства с други акаунти по по-личен начин, като обикновено последователите на акаунта се запазват за близки приятели.) или защото компанията майка Meta отново предизвиква спорове, това не е толкова бързо и лесно, колкото би трябвало да бъде. Доскоро това дори не можеше да се направи от приложението Instagram.

Ако искате, отделете малко време, за да направите задължителната публикация „Изтривам Instagram“. След това имате два начина, по които можете да го направите.

Изтриване на Instagram чрез приложението за iOS или Android

Най-лесният начин за изтриване на Instagram от потребителите на iPhone е чрез използване на приложението. За да го направите, отидете в профила си, докоснете менюто „хамбургер“ в горния десен ъгъл и изберете Настройки. След това отидете на Account (Акаунт) и превъртете надолу до долната част на менюто. Там ще има бутон Изтриване на профила под бутона Брандирано съдържание.

Ако го имате, докосването му ще изведе меню, в което ще ви попита дали искате да изтриете или деактивирате акаунта си – можете да прочетете повече за тези други опции в раздела „Временно спиране на акаунта ви в Instagram“ на този наръчник. Натискането на бутона „Изтриване на профила“ ще изведе съобщение, в което се казва, че можете да спрете процеса на изтриване до определена дата, ако влезете отново в профила си.

Натиснете червения бутон Продължи изтриването на профила и приложението ще отвори уеб страница. Тук можете да завършите процеса на изтриване, след като отговорите на въпрос за причината, поради която изтривате профила си, и въведете паролата си за потвърждение.

Правилата на Apple означават, че приложението на Instagram за iOS трябва да ви позволи да изтриете профила си. По време на нашите тестове тази опция невинаги беше налична във версията на приложението за Android. Можете да проверите за опцията за изтриване на акаунта, като следвате инструкциите за iOS по-горе, но ако нямате такава, ще трябва да го направите, като използвате уеб браузър.

Изтриване на Instagram от настолен компютър

Ако не можете да използвате приложението, за да изтриете профила си, ще трябва да следвате тези стъпки, за да се откажете от профила си – те могат да бъдат изпълнени както от компютър, така и от телефон, стига да използвате браузър.

Първо, ще трябва да отидете на специалната страница на Instagram за заявка за премахване на акаунт, която можете да намерите тук или като следвате връзката в статията за помощ за изтриване на акаунти в Instagram. Ако не сте влезли в Instagram за уеб (повечето хора няма да са), ще трябва да въведете идентификационните си данни. Всъщност е много вероятно да ви се наложи да въведете паролата си два пъти по време на процеса на изтриване, така че сега вероятно е добър момент да се уверите, че знаете каква е тя.

  • Трябва да се озовете на страница със старото лого на Instagram и падащо меню, което ви пита защо искате да изтриете профила си. В зависимост от това коя опция изберете, може да ви бъдат показани различни връзки към центъра за помощ на Instagram, обещаващи да решат проблемите ви, или съобщение, което услужливо ви напомня да проверите кой акаунт изтривате.
  • Който и от двата варианта да изберете, под връзките ще има поле, което ще ви помоли да въведете отново паролата си. След като го направите, докоснете или щракнете върху бутона с надпис Delete (името на профила ви) и потвърдете, че сте сигурни.

Както се казва няколко пъти на страницата за изтриване на акаунти в Instagram, данните ви няма да бъдат изтрити веднага – Meta ще ги запази за 30 дни. Но профилът и публикациите ви ще бъдат скрити в сайта.

Ако напълно скъсвате с Instagram, не забравяйте да премахнете и приложението от телефона си. По този начин ще спестите малко място, а също така ще поставите малко препятствие между вас и повторното регистриране за услугата.

Как да си върнете профила в Instagram

Имайте предвид, че няма да можете да възстановите профила си, ако са минали повече от 30 дни, откакто сте поискали от Instagram да го изтрие. Ще трябва да създадете профила си отново (потребителското ви име ще бъде освободено след изтриването на профила ви, но е възможно някой да го е взел).

Ако обаче сте в рамките на този 30-дневен период, можете да възстановите акаунта си заедно с публикациите и съобщенията. За целта просто се върнете в Instagram и влезте с данните си. Ще видите съобщение, в което се казва, че сте поискали изтриване на профила си, заедно с датата, на която данните ви ще изчезнат. За да не се случи това, просто натиснете бутона „Запазване на профила“.

Временно спиране на акаунта ви в Instagram

Ако искате да премахнете профила си от публичното пространство, но не искате да изтриете окончателно всичките си снимки и съобщения, можете да спрете профила си.

Отново Meta ви кара да използвате уеб версията на Instagram вместо приложението, но поне няма да ви се налага да получавате връзка от статия за помощ.

  • След като влезете в Instagram.com, отидете в профила си и щракнете върху бутона Редактиране на профила (ако използвате мобилен браузър, ще трябва да докоснете бутона с настройки, за да получите опцията).
  • Оттам отидете на Edit Profile (Редактиране на профила) > Temporarily disable my account (временно деактивирам профила си) (това ще бъде опция в най-долната част). Както и при изтриването на профила, ще трябва да изберете причината, поради която спирате профила си, и да въведете паролата си.

За да активирате отново профила си, просто влезте отново в него чрез приложението или уебсайта. Ще можете да спирате профила си само веднъж седмично, така че ако случайно влезете отново в профила си, публикациите ви ще бъдат отново онлайн и видими за последователите, поне за известно време.

Ще се радваме да чуем вашите мисли

Оставете отговор

MobileMag
Logo
Разрешаване на регистрацията в настройките - общи
Количка за пазаруване